Jatkokoulutus TVA-koirille
Tähtäimessä arvokisat


Tähtäimessä arvokilpailut -ryhmään voit ilmoittautua, jos...

- koirasi on saavuttanut EVL1-tuloksen tai on tottelevaisuusvalio (TVA tai TK4).

- tavoittelet koirasi kanssa tokon arvokilpailutasoa. Haaveilet tokon piirinmestaruus -kilpailuista, Suomen mestaruus -kilpailuista tai etenemisestä kohti kansainvälisiä kokeita.

- olet innokas treenaaja, nautit liikkeiden hienosäädöstä ja viilaamisesta.

- kaipaat harjoituksiin mukaan vaihtelevia häiriöitä, joista huippukoirakon tulisi suoriutua.

- haluat harjoitella omaa paineensietokykyäsi.

- haluat toimia ryhmässä, jossa kaikilla on sama tavoite ja joka pyrkii yhdessä asettamiinsa tavoitteisiin?


Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin myöntävästi, voit ilmoittautua Tähtäimessä Arvokisat (TA)-ryhmään.


TA-ryhmän kouluttajana toimii tottelevaisuuskokeiden ja agilitykilpailuiden ylituomari, pedagogi, eläintenkouluttajien ammattitutkinnon suorittanut Salme Mujunen (tuomarointikokemusta 12 vuotta - satoja kokeita, tuhansia suorituksia -, kouluttajakokemusta 22 vuotta, koulutusohjaajien koulutusta 12 vuotta, yliopistolliset pedagogiset opinnot, virallinen opettajapätevyys.)


TA-ryhmä pähkinänkuoressa

- Koulutuksia yhteensä 12 kertaa.

- Koulutukset jakaantuvat kolmeen jaksoon. Jokaisessa jaksossa on neljä koulutuskertaa. Eli jakso 1: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4. Jakso 2: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4. Jakso 3: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4.

- Ryhmän koko 10 koirakkoa.

- Koulutuksen kesto: koko päivä / koulutuskerta. Koulutettavat sitoutuvat olemaan paikalla koko ryhmän koulutuksen ajan. Ryhmä toimii tiiminä, jossa jokainen osallistuu koulutuspäivien 2/4, 3/4, 4/4 -harjoitteisiin sekä koiransa kanssa, että muiden ryhmäläisten koulutusta tukien. Jaksojen ensimmäisinä kertoina 1/4 kokoaikaista osallistumisvelvoitetta ei ole, joskin se on suotavaa.

- Ensimmäisen jakson ensimmäisellä kerralla jokainen koirakko suorittaa kaikki EVL-luokan liikkeet ja saa kirjallisena tarkan syväanalyysin suorituksestaan (liikkeistä ja liikkeiden osista). Tämä dokumentti tulee toimimaan ohjaajlle työlistana, jota hän työstää, kunnes kaikki työlistassa mainitut kohdat ovat kunnossa.

- Jokaisen henkilökohtainen edistyminen työlistalla tarkastetaan säännöllisesti jaksojen 1-3 ensimmäisillä kerroilla. Työlistaa korjataan henkilökohtaisen etenemisen perusteella.

- Työlistoissa pureudutaan liikkeen pienimpiinkin osatekijöihin eli operoidaan myös sillä sektorilla, jota koesäännöt eivät huomioi (miksi arvokilpailuissa arvosana 10 on niin harvinainen, vaikka suorituksessa ei virheitä juuri näy?). Toisin sanoen työlistoilla pureudutaan myös niihin tokon suoritusten viimeisteleviin osiin, jonka perusta on siinä, että kyseessä on arvostelulaji. TA-ryhmässä tokotuomari "viilaa puolestasi pilkkua", jolloin sinulle aukeaa mahdollisuus työstää viilauksia siten, että tarkinkaan viilaaja ei enää löydä viilattavaa. Kiteyttäen TA-koulutuksen tavoitteena on huipputason viimeistelty suoritus, jossa osaamisenne on mahdollisimman korkeatasoista.

- Kaikilla jaksoilla kerroilla 2/4, 3/4, 4/4 on vaihtuvia teemoja. Harjoitellaan kokeissa esiintulevia olosuhteita, mm. alustoja, taustoja, ääniä, visuaalisia efektejä, liikkeenohjaajan/tuomarin/kehätoimitsijoiden/yleisön toiminnasta riippuvaisia, muuttuvia tekijöitä.

- Toteutetaan häiriötekijöitä ryhmän avulla. Haetaan häiriöitä myös ryhmämuotoisista suoritteista erikseen sovituilla tavoilla.

- TA-ryhmäläisille luodaan sähköpostirinki, jossa ryhmäläiset voivat keskustella koulutuksesta ja sopia TA-koulutusten välille ryhmäkokoontumisia.


TA-koulutuksen hinta ja ryhmien muodostus

- 40 euroa / kerta / koirakko (sis. alv 24%). Jos koulutus järjestetään sisätiloissa, osallistujat jakavat keskenään hallimaksut.

- Maksu voidaan suorittaa joko yhdessä tai kolmessa erässä, jakso kerrallaan.

- Osallistumismaksut palautetaan, mikäli ohjaaja tai koira sairastuu ja sairastumisesta esitetään lääkärintodistus.

- Koulutukseen saa osallistua myös juoksuisen koiran kanssa (juoksu huomioidaan suoritusvuoroissa).

- TA-ryhmiä perustetaan kysynnän mukaan eri paikkakunnille. Jos haluat omalle paikkakunnallesi TA-ryhmän, toimi näin: kerää osallistujat ja sovi kouluttajan kanssa TA-ryhmäajat e-mailitse.

- Mikäli koulutus järjestetään muualla kuin Jyväskylässä, koulutusten hintaan lisätään matkakulut Jyväskylä -> koulutuspaikkakunta (valtion virallisen matkustussäännön mukaisesti). Koulutus voidaan järjestää myös koirayhdistysten tai -seurojen alaisuudessa, jolloin yhdistys hoitaa osallistujien maksut kokonaisuudessaan.

- TA-koulutuksiin voi osallistua myös kuunteluoppilaana, jolloin sitoutuu olemaan ryhmän käytettävissä erilaisten häiriöiden tuottajana ja/tai liikkeenohjaajana. Ns. aktiivisen kuunteluoppilaan osallistumismaksu on 10 e / kerta. Kuunteluoppilaiksi otetaan ensisijaisesti koirayhdistysten aktiivisia, Kennelliiton pätevöimiä koulutusohjaajia, jotka haluavat saada vinkkejä omiin koulutustunteihinsa. Kuunteluoppilas ei saa osallistumisoikeutta sähköpostirinkiin.


Ei keppiä vaan porkkanaa!

- Jos TA-ryhmäläisenä saavutat oman kennelpiirisi tokon piirinmestaruuden tai finaalipaikan tokon SM-kilpailuissa, saat koulutusmaksupalautuksia seuraavasti: PiirM-kullasta 1/4 ja SM-finaalipaikasta 1/2 osallistumismaksuista. SM-finaalin sijoituksesta viiden parhaan joukkoon, saat palautuksena osallistumismaksut kokonaisuudessa.

Takaisin