Positiivisesti päämäärään ponnistellen
Tie tottelevaisuusvalioksi
Salme Mujunen

kuva: Salme Mujunen
Tie tottelevaisuusvalioksi on tottelevaisuuskokeiden ylituomarin kirjoittama perusteellinen koulutuskirja vuodelta 2006, jossa käsitellään koiran koulutusta pentuajoista lähtien aina niihin taitoihin ja valmiuksiin saakka, joita tarvitaan tottelevaisuusvalion arvon saavuttamiseksi.

Kirjassa käsitellään liikkeiden opettamista yksityiskohtaisesti, pyritään hakemaan kunkin suorituksen osalta optimaalista viretilaa ja opetellaan kuinka ohjaaja voi käyttäytymisellään säädellä virettä.

Jokaisesta TOKO-liikkeestä kerrotaan ihannesuoritukset, arvostelukäytännöt kokeissa, liikkeenohjaajan toiminta, liikkeen yksityiskohtainen harjoittelu, ilmoittautuminen kokeisiin, ohjaajan toiminta koepaikalla, koejännittäminen, koiran palkitseminen makupaloin ja leikkimällä jne.

Tämän kirjan avulla voit välttyä monilta sellaisilta koulutuskarikoilta, jotka kohtaavat koirakoita mikäli liikkeiden opettamisessa ei alusta lähtien ole sisäistetty vahvaa ideaalia ja tietoa siitä kuinka pyrkiä tähän tavoitteeseen.

Tie tottelevaisuusvalioksi on laajin ja seikkaperäisin Suomessa julkaistu TOKO-kirja kautta aikojen. Kirja on A4-kokoinen, 224-sivuinen.
Runsas ja monipuolinen, erirotuisista toko-koirista laadittu kuvitus tukee sisältöä havainnollisesti.
Noin kolmen koekäynnin hinnalla saat loogisesti etenevän harjoitusohjelman vuosiksi!

ISBN 978-952-92-1516-4.

Ensimmäinen painos: 2006

Tilaukset

Booky.fi
Adlibris
BOD

Huom! Uusien alokasluokan tokosääntöjen mukainen tokokirja on nykyään nimeltään Koirakoulu 1 (ilmestynyt vuonna 2019).

Tokosäännöt muuttuvat vuonna 2021 avoimen luokan, voittaja- ja erikoisvoittajaluokkien osalta. Niistä ilmestyy vuonna 2021 kirja Koirakoulu 2.
Takaisin